Audi Sport RS3 LMS pro celý svět

09.05.2017 13:02

Audi Sport v rámci svého programu pro zákazníky připravilo závodní verzi modelu RS3 vhodnou pro různé kategorie a šampionáty po celém světě včetně seriálů TCR a třídy TC v severoamerické Pirelli World Challenge.

Audi RS3 se veřejnosti poprvé představilo na autosalonu v Paříži vloni v září. Audi Sport z něj odvodil závodní verzi pro kategorii TCR a ve variantě RS LMS USA Clubsport i pro třídu TC v rámci severoamerického seriálu Pirelli World Challenge. Jde o základní model z řady závodních vozů značky Audi. Současně je tento vůz vhodný i pro klubový sport ale i vytrvalostní závody seriálů VLN na Nürburgringu nebo International Endurance Series.

Audi RS3 LMS pohání řadový čtyřválec 2,0 l přeplňovaný turbodmychadlem. Motor je uložen napříč před přední nápravou a pohání přední kola přes šestirychlostní převodovku se sekvenčním řazením páčkami na volantu a mechanický diferenciál s možností přednastavení. Motor má výkon 243 kW (330 k) při otáčkách 6200/min a největší točivý moment 410 N.m při 2500/min. Řídicí jednotka je Continental SIMOS.

Zavěšení kol je standardní - vpředu se vzpěrami McPherson a vzadu s víceprvkovou nápravou. Obě nápravy jsou vybaveny příčným zkrutným stabilizátorem nastavitelným ve třech stupních. Brzdy mají vpředu kotouče s vnitřním chlazením a průměrem 378 mm a šestipístkové třmeny, vzadu plné kotouče o průměru 272 mm a dvoupístkové třmeny.

Nosná struktura z vysokopevnostní oceli je vyztužena předepsaným vevařeným trubkovým rámem. Karoserie je tvořena panely z ocelových plechů kombinovaných kompozitními díly. Podvozek je vybaven třemi vzduchovými zdviháky o průměru 50 mm. Bezpečnostní nádrž paliva má objem 100 l.

Vůz je dlouhý 4589 mm s rozvorem náprav 2665 mm má hmotnost 1180 kg (při alternativním použití převodovky DSG 1215 kg). Největší rychlost je 240 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h za 4,5 s.

Ing. Vladimír Rybecký

 


Další články


Hlavní partneři

Partneři

Mediální partneři