Autodrom využívá nové zásahové vozy Hyundai

16.07.2019 16:17

Mostecký autodrom získal od nošovické automobilky tři silné a výkonné vozy Hyundai, jež se zařadily mezi nejdůležitější techniku autoparku. Slouží totiž jako Safety Car (bezpečnostní vůz), Medical Car (vůz pro přepravu lékaře ke zraněnému jezdci) a Course Car (vůz pro přepravu sportovních či traťových komisařů, tlumočníků apod.) pro rychlý zásah na dráze při závodech. Okruh je tak nyní ještě bezpečnější.

Vozy Hyundai čekal po příjezdu do Mostu polep barevnými fóliemi a logy partnerů a instalace nezbytného vybavení – světelných ramp a majáků, komunikačního zařízení, v případě vozu Medical Car i speciálního vybavení pro poskytování první pomoci v případě havárie na trati. 

V provedení Safety Car a Medical Car jezdí po mosteckém okruhu nově ostrá sportovní auta Hyundai i30 N a i30 Fastback N s výkonem 275 koní, v Course Car se proměnil standardní i30 Fastback. Diváci je mohli vidět už při premiéře evropského šampionátu legendární americké série NASCAR o závodním víkendu OMV MaxxMotion NASCAR Show 18. a 19. května.

„Ve voze Safety Car se střídají tři vyškolení jezdci, dva muži a jedna žena. Všichni se jednomyslně shodli, že vůz Hyundai patří mezi špičku. Je mnohem živější a dravější, zároveň ale i lépe sedí v zatáčkách. Mohou tedy šlápnout pořádně na plyn, jízda je přitom bezpečnější,“ tlumočil pozitivní názor sportovní manažer společnosti AUTODROM MOST Tomáš Mohelnický.

V nošovické automobilce Hyundai Motor Manufacturing Czech vyrobí vždy několik vozidel, která jsou zcela funkční a plně vybavená, ale nemohou být registrována pro provoz na veřejných komunikacích. Důvodem je jejich montáž ještě před oficiálním datem zahájení sériové výroby daného modelu. Tato auta automobilka zpravidla rozdává technickým školám, několik jich ale jezdí i v uzavřených areálech, například na letišti v Mošnově nebo na Masarykově okruhu v Brně.

 


Další články


Hlavní partneři

Partneři

Mediální partneři