Český útok směřuje na Slovensko

11.07.2017 16:50

Čeští jezdci sbírají v boji o evropský titul FIA ETRC úspěchy po celé Evropě. Při fanoušky hojně navštěvovaném závodu na Nürburgringu Adam Lacko vyhrál všechny tři jízdy. Nyní se nejrychlejší tahače poprvé chystají vyrazit na Slovakiaring.

Mistrovství Evropy závody tahačů FIA ETRC příští víkend (15. a 16. července) poprvé zamíří na Slovakia Ring. Před pár dny si na německém okruhu Nürburgring upevnili vedoucí postavení v šampionátu český tým Buggyra International Racing System a jeho jezdec Adam Lacko.

Před 115 000 nadšenými fanoušky na německém Nürburgringu jezdec týmu Buggyra s vozem Freightliner Lacko pokračoval ve své dominantní formě z italského Misana, kde vyhrál tři ze čtyř závodů. Při ADAC Truck Grand Prix Adam Lacko vyhrál všechny tři víkendové závody. Ten závěrečný nakonec pořadatelé zrušili kvůli naftě na trati.

Typicky deštivé počasí poznamenalo první sobotní závod. Po startu za Safety Carem nejprve vedl z pole position startující domácí úřadující šampion Jochen Hahn (Team Hahn Iveco). Toho brzy vystřídal Maďar Norbert Kiss (Tankpool 24 Mercedes-Benz). V devátém kole ale Lacko využil nabídnutou šanci a vedoucího Kisse předjel. Zbytek závodu už patřil Adamu Lackovi, který pokračoval ve vítězném tažení i během druhého sobotního závodu, když se do čela propracoval z osmého místa.

Český závodník nenašel přemožitele ani ve třetím závodě víkendu. Pro první nedělní závod vyhrál Super Pole Kiss, zatímco Lacko skončil v kvalifikaci čtvrtý. Podařil se mu však skvělý start, když se do první zatáčky řítil bok po boku s dalšími třemi jezdci. Na čelo se dostal Antonio Albacete (Bernau MAN) před Saschou Lenzem (MAN). Jenže Albacete se dostal do smyku a sebou přitom vzal i německého jezdce. Oba sice závod nakonec dokončili, ale mimo boje o vítězství. Z této situace vytěžil Kiss, na kterého se však již tlačil Lacko. Zanedlouho na to Kiss a David Vršecký (Buggyra Freightliner) vylétli v poslední zatáčce z trati a oba se propadli o několik míst. Jasným vítězem se tak stal Adam Lacko. Kiss se dokázal probojovat zpět na druhé místo a Vršecký ještě stačil dojet na pátém místě.

Pro českého matadora to bylo šesté vítězství z posledních sedmi závodů. Před premiérovým závodem na Slovakiaringu vede po 11 odjetých závodech Adam Lacko se 142 body o 46 bodů před Steffi Halmovou (Reinert MAN), na kterou obhájce titulu Hahn (Iveco) ztrácí jediný bod. V hodnocení týmů vede Buggyra Racing se 170 body před Die Bullen von Iveco Magirus se 165 body a Teamem Reinert Adventure se 163 body.

Premiérová ​​akce tahačů na Slovensku bude spojena s velkou Truck Show. Ze Slovakia Ringu tahače zamíří na Hungaroring, kde se pojede 26. - 27. srpna a poté už se můžeme těšit na velký svátek Czech Truck Prix na mosteckém autodromu (2. a 3. září).

Ing. Vladimír Rybecký

 

 


Další články


Hlavní partneři

Partneři

Mediální partneři