Jaguary budou závodit

15.09.2017 08:11

Jaguar Racing rozšíří svou závodní činnost. Kromě startů v šampionátu formule E s elektromotory poháněnými monoposty uspořádá značkový pohár právě v rámci tohoto mistrovství. Pojede se se sériovými crossovery I-Pace poháněnými elektřinou!

Jaguar se stal v roce 2016 první prémiovou automobilkou, která vstoupila do Formule E. Nyní Audi mění svou podporu týmu Abt Schaeffler (v jeho barvách získal Lucas di Grassi letošní titul). Až pro rok 2919 připravují přímou účast továrního týmu konkurenční Mercedes-Benz, BMW a Porsche. Mercedes-Benz proto odchází z DTM a Porsche z vytrvalostního šampionátu FIA WEC.

V roce 2016 značka Jaguar vstoupila do šampionátu Formule E. Nyní ohlásila, že připravuje závodní sérii pro upravené sériové elektromobily s akumulátory. Jaguar I-Pace eTrophy se od konce roku 2018 stane doprovodnou sérií šampionátu Formule E. Závody tedy diváci uvidí během stejných víkendů na totožných okruzích v centrech světových metropolí.

V nové, čistě elektrické sérii budou startovat výhradně závodní vozy Jaguar I-Pace eTrophy. Na startu deseti závodů, které se pojedou na městských okruzích, např. v  Hongkongu, Paříži, Sao Paulu nebo New Yorku, bude až 20 elektrických speciálů I-Pace. Běžný závodní víkend zahrne volný trénink a kvalifikaci, po níž bude následovat třicetiminutový závod.

Závodní vozy vyrobí oddělení Special Vehicle Operations (SVO) společnosti Jaguar Land Rover. Budou vycházet z elektricky poháněného crossoveru I-Pace, který se začne prodávat na konci roku 2018. Technické specifikace a cena startovného v sérii Jaguar I-Pace eTrophy promotér zveřejní během roku 2018.

Jaguar Racing nabízí v sérii I-Pace eTrophy kompletní balíky Arrive and Drive, které zahrnují start v deseti závodech, profesionální technickou podporu od přípravy vozu po zpracování dat, veškerou logistiku pro vozy, náhradní díly a vybavení, veškeré pneumatiky a provozní hmoty, kompletní garážovou infrastrukturu během závodních víkendů, propagaci šampionátu a marketing týmem Jaguar Racing a sérií Formule E, vyhrazené stravování pro závodníky s možností dokoupit další místa pro hosty ze strany sponzorů, závodní oblečení pro každého jezdce a speciální televizní zpravodajství ze závodů.

Během roku 2018 by měl začít i podobně koncipovaný seriál Electric GT Championship, který se má zpočátku jezdit na tradičních okruzích s identickými, speciálně upravenými vozy Tesla SP100DL, které se už ve Francii testují. Uvidíme, který z těchto šapionátů odstartuje dřív.

Tisková zpráva společnosti Jaguar Land Rover Limited


Další články


Hlavní partneři

Partneři

Mediální partneři