Unikátní zkušenost pro mechaniky

27.05.2017 08:25

Japonská automobilka Subaru je aktivní i v okruhových závodech. Usilovně se připravuje na obhajobu prvenství ve 24 hodinách na Nürburgringu v kategorii SP3T. Účast v závodě přinese unikátní zkušeností i pro šest vybraných automechaniků. Jede se už tento víkend, tedy 27. a 28. května.

Sportovní oddělení automobilky Subaru Tecnica International (STI) připravuje speciální závodní vůz na bázi sériového Subaru WRX STI. Pojede v kategorii SP3T pro vozy poháněné motory 2,0 l s turbodmychadlem. Tato kategorie má mnoho společného s vozy TCR. Pro ty je od loňského roku ve vytrvalostních závodech vypisována samostatná klasifikace, nicméně některé z nich stále jezdí v SP3T.

Subaru v kategorii SP3T na Nürburgringu vyhrálo v posledních dvou ročnících a samozřejmě chce při svém jubilejním desátém startu ve čtyřiadvacetihodinovce v „Zeleném pekle“ znovu zvítězit. Proto byl u WRX STI dále zvýšen výkon motoru a zlepšila se činnost páčkového ovládání převodovky s cílem zlepšit akceleraci a maximální rychlost. Dále byla optimalizována geometrie závěsů, zvýšila se tuhost nosné struktury, snížila se hmotnost karoserie, snížila se poloha těžiště a zvýšil se aerodynamický přítlak na přední kola.

Tým vede Shigeo Sugaya z STI. Zajímavostí je, že v týmu bude pracovat šest mechaniků vybraných od japonských dealerů Subaru. Pro Subaru je to tradiční přístup při účasti ve sportovních podnicích v zámoří už od roku 1990. V rámci tohoto unikátního projektu, vedoucího k posilování zkušeností specialistů ve značkových servisech, se od té doby na Nürburgringu, při Safari Rally a při soutěžích mistrovství světa rallye (WRC) už vystřídalo 351 mechaniků.


Další články


Hlavní partneři

Partneři

Mediální partneři