V Rakousku kralovalo Iveco

25.05.2017 16:18

Úvodní závod evropského šampionátu tahačů FIA ETRC se odehrál ve znamení úplné nadvlády týmu Die Bullen von Iveco Magirus.

Velká cena Rakouska na okruhu Red Bull Ring přinesla dominanci tahačů značky Iveco. Obhájce titulu Jochen Hahn poprvé vyjel s novým tahačem Iveco Stralis 440 E 56 XP-R s hmotností 5,5 t poháněným motorem Iveco Cursor 13 připraveným divizí FPT Industrial. Dosahuje výkon okolo 1150 k. Hahn kraloval v Super Pole a poté vyhrál i první a čtvrtý závod a dojel druhý ve druhém závodě. Díky tomu odjížděl z Rakouska jako vedoucí jezdec celkové klasifikace. Ujal se i vedení v šampionátu a stejně tak vede i tým Die Bullen von Iveco Magirus.

Převahu tahačů Iveco podtrhl ještě dvěma třetími místy v sobotních závodech Gerd Körber, startující s Ivecem v barvách Teamu Schwaben-Truck už osmou sezonu. Největším soupeřem Hahnovi ale byla Stephanie Halmová (MAN), která si v neděli připsala jedno vítězství a je celkově druhá.

Ne zcela spokojen mohl být s výsledky víkendu spokojen Adam Lacko. S tahačem Freightliner týmu Buggyra International Racing System skončil nejlépe v nedělním finále jako druhý za vítězným Hahnem, když je v cíli dělila méně než sekunda. Přitom Lacko hodně ztratil kolizí se Saschou Lenzem. Nicméně zásluhou pravidelného dojíždění na čelních místech je celkově třetí za Halmovou, ale před Körberem. S druhým vozem týmu Buggyra náhradník Slovinec Draganovič, zaskakující za zraněného Vršeckého, se prosadil v novém hodnocení Promoters Cup, vytvořeném pro jezdce, kteří se dosud neumístili na stupních vítězů - jednou vyhrál a celkově skončil jako třetí, přičemž v absolutním pořadí je po Red Bull Ringu devátý.

Další závod se pojede v sobotu a v neděli 27. a 28. května v italském Misanu. V Mostě budou rychlé tahače k vidění o prvním zářijovém víkendu (2. a 3. září).


Další články


Hlavní partneři

Partneři

Mediální partneři