ADAC TCR Germany se 26 vozy

29.03.2018 16:34

Německý šampionát cestovních vozů kategorie TCR vstupuje do své třetí sezony s velmi silným startovním polem čítajícím 26 vozů sedmi značek. Mezi přihlášenými je i loňský vítěz šampionátu FIA ETCR Petr Fulín s vozem nové značky Cupra.

Do německého šampionátu TCR je přihlášeno 26 jezdců s vozy sedmi značek: pět vozů Audi RS3 LMS, pět vozů Cupra TCR, tři vozy Honda Civic TCR (dva ve verzi 2018 a jeden ve verzi 2017), tři vozy Opel Astra TCR, jeden Peugeot 308 TCR, dva Renaulty Mégane TCR a osm vozů Volkswagen Golf GTI TCR (sedm ve verzi 2018 a jeden ve verzi 2016). Ve většině závodů lze předpokládat účast více než 30 vozů, protože pořádající autoklub ADAC poskytuje prostor i hostujícím jezdcům. Druhý závod seriálu ADAC TCR Germany už za měsíc, ve dnech 27. až 29. dubna, přivítá autodrom v Mostě.

Nejoblíbenějším vozem ve startovním poli je Volkswagen Golf GTI TCR. Z osmi těchto vozů plných šest připravuje Team Engstler. Kromě nově vytvořené značky Cupra, navazující na činnost divize Seat Sport s vozy Leon Cup Racer, jsou úplnými nováčky francouzské značky Renault a Peugeot, stejně jako vozy Honda. Všechny vozy pohánějí přeplňované dvoulitrové motory s výkonem 350 k (257 kW).

Sezona ADAC TCR Germany začne už o víkendu 13. až 15. dubna v Motorsportparku Oschersleben nedaleko Magdeburgu. Závody se kromě Německa a České republiky pojedou i v Rakousku (Red Bull Ring) a Nizozemsku (Zandvoort). Oba závody na okruhu Oschersleben (sobotní od 11:55 a nedělní od 10:00) bude v přímém přenosu vysílat německá satelitní televize Sport1.

Jisté je jedno - třetí sezona přinese nového šampiona, protože mistr z prvních dvou ročníků, Brit Josh Files se svým týmem Target Competition, přechází do jiného šampionátu. Ke změně došlo i u loňského vicemistra. Mike Halder bude v šampionátu i nadále pokračovat, ovšem nikoliv v týmu Wolf Power Racing, který přešel od Seatu k Volkswagenu Golf, ale v Teamu Honda ADAC Sachsen se zcela novým vozem Honda Civic TCR 2018.

Vicemistr ze sezony 2016 a vloni celkově čtvrtý 42letý Rakušan Proczyk spolu s týmem HP Racing International přešel od Seatu ke značce Opel. HP Racing svou letošní účast rozšířil na dva vozy - druhým jezdcem bude Luke Wankmüller.

Jasný úmysl získat letos titul ohlásil Nizozemec Niels Langeveld. Ten v minulosti získal tituly v nizozemském Renault Clio Cupu a Seat León Eurocupu. Vloni v německém TCR pro tým Racing One Motorsport vedený Martinem Kohlhaasem s Audi RS3 LMS vyhrál dva závody a po špatném vstupu do sezony skončil celkově pátý.

Na okruhu Oschersleben proběhly v týdnu před velikonocemi testovací jízdy. První den byl mezi dvaceti zúčastněnými vozy nejrychlejší Luca Engstler, osmnáctiletý syn majitele týmu Franze Engstlera a čerstvý vítěz zimního seriálu TCR Střední východ s vozem Volkswagen Golf GTI TCR před týmovým kolegou Florianem Thomou. Také druhý den byli oba jezdci Teamu Engstler Luca Engstler a Florian Thoma rychlí. Jenže ve finiši oba Golfy předstihli Harald Proczyk, který jasně ukázal, že s Opelem Astra TCR se letos bude muset počítat, a Niels Langeveld s Audi RS3 LMS týmu Racing One Motorsport.

Šampionátu se zúčastní i český zástupce Petr Fulín s vozem Cupra TCR. Přijeďte ho 27. až 29. dubna povzbudit do Mostu.

Ing. Vladimír Rybecký


Další články


Hlavní partneři

Partneři

Mediální partneři