Autodrom přivítal motorkáře v kurzu sportovní jízdy

04.05.2020 16:35

Částečné uvolnění restriktivních opatření proti šíření nákazy koronavirem a nemoci Covid-19 umožnilo v pondělí uspořádání kurzu sportovní jízdy pro motocyklisty v areálu mosteckého autodromu. Na trénink FOR MOTO pod vedením instruktorů motoškoly známého kaskadéra a testovacího jezdce Míry Lisého dorazilo 18 jezdců. Teoretickou přípravu i praktický výcvik organizátoři přizpůsobili hygienickým předpisům a nařízením platným v nouzovém stavu.

Čtyři instruktoři si účastníky kurzu rozdělili do skupin, což v kombinaci s komunikací prostřednictvím vysílaček umožnilo individuální a pokud možno bezkontaktní průběh kurzu. „Všichni striktně dodržovali nastavený režim, nevyskytly se žádné problémy ani potíže,“ zhodnotila kurz ředitelka polygonu společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková.

V teoretické části se motorkáři dozvěděli, jak správně projíždět zatáčku, vyslechli technické rady, a instrukce o bezpečnosti pohybu na okruhu. Tréninková část na polygonu se zaměřila na nácvik dodržování správné stopy, pohledu z motocyklu, práci s plynem, brzdami. Při hodinovém tréninku na velkém závodním okruhu účastníci kurzu nacvičovali pod dohledem instruktorů průjezd správnou stopou nebo práci s tělem.

Další motorkáře autodrom přivítá na konci příštího týdne. Zásady bezpečné jízdy na terénním motocyklu si osvojí v pátek 8. května v motoškole pro cestovní endura s Mírou Lisým, což je novinka v nabídce kurzů. O den později je na programu standardní kurz, kde zájemce instruktor autodromu naučí například předvídat či zvládat krizové situace. Více o kurzech zde.


Další články


Hlavní partneři

Partneři

Mediální partneři