IVECO nabízí v nové modelové řadě S-WAY i tělocvičnu pro řidiče

22.07.2019 15:31

Společnost IVECO nabízí prostřednictvím konceptu Fit Cab na základech nové modelové řady S-Way vybavení kabiny tahače, jež řidiči umožňuje procvičovat jízdou unavené tělo, a udržovat se tak v dobré fyzické kondici. „Cílem je zlepšit pohodu, pohodlí i výkon řidiče a zmírnit následky dlouhých hodin strávených za volantem,“ vysvětlil prezident divize komerčních a speciálních vozidel Gerrit Marx.

„Tělocvična na kolech“ představuje vybavení pro zlepšení mobility, stability, síly a celkové kondice řidiče. V kabině má k dispozici například nástěnnou vícesměrovou kladku, střešní skládací řešení úchytů multi-grip a funkční balíček, který obsahuje posilovací pásy, kluzné podložky a činky. Pro cvičení lze využít i exteriér kabiny s výsuvným schůdkem na přídi a řadou kotevních bodů pro speciálně navržené cvičební pomůcky.  

IVECO koncept Fit Cab představilo o uplynulém víkendu při pokračování evropského šampionátu okruhových tahačů European Truck Racing Championship (ETA ETRC) na okruhu Nürburgringu v Německu. Zákaznické workshopy, při nichž automobilka získává zpětnou vazbu pro další vývoj, budou pokračovat i na dalších podnicích ETA ETRC sezony 2019. Nejbližší z nich se pod tradičním názvem Czech Truck Prix uskuteční už posedmadvacáté na mosteckém autodromu ve dnech 30. srpna až 1. září.

IVECO má k motoristickému sportu blízko. Letošního ročníku FIA ETRC se účastní v roli technického sponzora vítězného týmu z roku 2018 „Die Bullen von IVECO“, který představuje partnerskou spolupráci mezi týmy Schwabentruck a Hahn. Jezdce automobilka vybavila závodním speciálem Stralis 440 E 56 XP-R, 5,3 t s motorem IVECO Cursor 13, který disponuje ohromujícím výkonem 1180 koní. Vůz je upraven tak, aby dosahoval rychlosti 160 km/h, což je maximum povolené sportovními předpisy.

Jedničkou týmu Schwabentruck je loni celkově šestá Steffi Halm, týmu Hahn dominuje pětinásobný šampion evropského mistrovství okruhových tahačů Jochen Hahn.

Text a foto: IVECO

 

 

 


Další články


Hlavní partneři

Partneři

Mediální partneři