Lacko nevyužil matchball

27.09.2017 15:14

Na okruhu Bugatti v Le Mans měl Adam Lacko možnost proměnit svou vedoucí pozici v šampionátu tahačů v mistrovský titul. Jenže se mu nepodařilo získat o osm bodů víc než obhájci titulu Jochenu Hahnovi, takže definitivní rozhodnutí padne až ve španělské Jaramě.

V obou sobotních závodech Adamu Lackovi nevyšly starty a výsledkem bylo jen sedmé a osmé místo v cíli, a tedy nevelký bodový příděl. V neděli už bylo vše jinak a Adam Lacko si ke svým 33. narozeninám nadělil vítězství.

Sobotní kvalifikace se jela na trati, která byla místy mokrá. Lackovi se nevydařila podle jeho představ, takže do první jízdy startoval až ze čtvrté řady, zatímco nejrychlejší byla, letos podruhé, Steffi Halmová (MAN). Lacko navíc doplatil na špatný start jezdců jedoucích před ním, a propadl se až do druhé desítky. Nakonec se dokázal probojovat na konečnou sedmou pozici. David Vršecký měl dobrý start a dojel jen těsně pod stupni vítězů. Z vítězství se letos potřetí radovala Halmová, která odolala tlaku ze strany Jochena Hahna (Iveco) a vyhrála s náskokem 1,4 s.

Ani druhý závod Lackovi moc nevyšel. Po střetu s Lenzem dojel na osmé pozici. David Vršecký při startu využil zaváhání soupeřů a dokázal se protlačit na třetí pozici. Vyhýbání kolidujících vozů ho ovšem posunulo na konečnou čtvrtou příčku. Obrovskou bitvu o vítězství svedli Albacete (MAN) a Kiss (Mercedes-Benz). Na trati, kde se takřka nedá předjíždět, Kiss odolal tvrdým atakům a vyhrál s náskokem 0,3 s!

V nedělní kvalifikaci Adam Lacko druhým nejrychlejším časem vybojoval start z první řady. Ve druhé zatáčce se ujal vedení, udržel za sebou dotírajícího Saschu Lenze, zvítězil s náskokem 1,1 s a eliminoval tak bodovou ztrátu ze soboty. David Vršecký dojel na šesté pozici.

V posledním závodě Lacko dojel na páté pozici, ale po penalizaci Lenze za překročení maximální povolené rychlosti se posunul na konečné čtvrté místo. Vršecký poté, co do něj najel Hahn, zakončil úspěšný víkend šestým místem. Po jedenácti letech si na této trati vybojoval prvenství veterán Gerd Körber (Iveco), který úspěšně odrážel útoky Steffi Halmové.

Do Jaramy, kde bude 7. a 8. října ve hře ještě možnost zisku až 60 bodů, Adam Lacko pojede s náskokem 45 bodů.

Stav FIA ETRC

  1. Adam Lacko (Buggyra Freigtliner) 345
  2. Jochen Hahn (Iveco) 300
  3. Norbert Kiss (Mercedes-Benz) 284
  4. Steffi Halmová (MAN) 270
  5. Antonio Albacete (MAN) 213
  6. Sascha Lenz (MAN) 164
  7. Gerd Körber (Iveco) 127
  8. David Vršecký (Buggyra Freigtliner) 122

Ing. Vladimír Rybecký


Další články


Hlavní partneři

Partneři

Mediální partneři