Lexus má velké ambice v GT3

06.04.2017 12:11

Lexus představil nový závodní speciál RC F GT3 v provedení 2017. Je určen k účasti v šampionátech této kategorie v USA i Japonsku a objeví se i v některých podnicích pořádaných v Evropě. Výhledově chce být Lexus dominantní značkou této kategorie.

Lexus se prostřednictvím nového vozu RC F GT3 více zaměří na motoristický sport s cílem posílit sportovní image značky. Nový vůz už byl homologován Mezinárodní automobilovou federací FIA. Zúčastní se závodních šampionátů v USA a Japonsku, stejně tak jako vybraných podniků pořádaných v Evropě.

Ve Spojených státech už Lexus dodal dva vozy závodnímu týmu 3GT Racing, který se ve třídě GTD účastní závodů série IMSA WeatherTech SportsCar Championship. V Japonsku se dva automobily objeví v barvách týmu LM Corsa ve třídě GT300 japonského šampionátu Super GT.

Evropské týmy Farnbacher Racing a Emil Frey Racing budou pokračovat ve vývoji v rámci vytrvalostního poháru na Severní smyčce Nürburgring (VLN) s výhledem zapojit se během sezony do vyšších kategorií evropských šampionátů GT3 včetně vybraných podniků seriálu International GT Open. Do budoucna by se vozy RC F měly zařadit mezi elitu ve všech šampionátech kategorie GT3.

Vloni v říjnu prototyp vozu RC F GT3 jako první automobil z asijské produkce dokázal zvítězit v závodě vytrvalostního šampionátu VLN na Severní smyčce závodního okruhu Nürburgring.

Lexus RC F GT3 pohání motor V8 5,4 l o výkonu 373 kW (500 k) přes šestirychlostní převodovku se sekvenčním řazením. Vůz je ve verzi GT3 dlouhý 4845 mm při rozvoru náprav 2730 mm a má pohotovostní hmotnost 1300 kg.

Ing. Vladimír Rybecký


Další články


Hlavní partneři

Partneři

Mediální partneři