Memorandum mezi městem Most, Ústeckým krajem a autodromem platí

23.09.2019 14:29

Nadále v platnosti zůstává memorandum o spolupráci, které uzavřely v roce 2015 město Most, Ústecký kraj a společnost AUTODROM MOST. Návrh na jednostranné vypovězení dokumentu městem padl minulý týden na jednání mosteckých zastupitelů. Nadpoloviční většina z nich ale hlasovala proti.

„Město je autodromem proslulé, autodrom dělá městu dobré jméno a pomáhá i podnikatelům,“ argumentoval například proti návrhu na zrušení memoranda zastupitel Martin Domín.

Důvodem uzavření dohody je rozvoj cestovního ruchu, podnikání v automobilovém průmyslu a sportovních aktivit. Spolupráce s Ústeckým krajem se vedle akcí motoristického sportu zaměřuje také na aktivity autodromu související s bezpečností silničního provozu či na preventivní a výukové programy pro děti nebo mladé začínající řidiče.

Ústečtí krajští zastupitelé schválili navíc i zařazení nejprestižnější akce autodromu, jíž je evropský šampionát okruhových tahačů Czech Truck Prix, do projektu Rodinné stříbro. Jeho cílem je dlouhodobá podpora nejvýznamnějších aktivit v regionu, s nimiž kraj spojil své jméno.

 


Další články


Hlavní partneři

Partneři

Mediální partneři