Pět Golfů a titul

02.03.2018 08:13

Pro Liqui Moly Team Engstler začal letošní rok v závodech TCR skvěle - prvním okruhovým titulem sezony. S posíleným sebevědomým se připravuje na šampionát ADAC TCR Germany, který letos poprvé zamíří na konci dubna i do Mostu. Team Engstler zde nasadí hned pět Volkswagenů Golf!

Luca Engstler získal vloni v německém šampionátu ocenění jako nejlepší nováček. Do nové sezony vstoupil ještě lépe. V šampionátu TCR Middle East, který se konal v lednu a únoru v Abú Dabí, Dubaji a Bahrajnu, s Volkswagenem Golf GTI vyhrál tři z pěti závodů, k tomu získal dvě ze tří vítězství v kvalifikaci a zajel třikrát nejrychlejší kolo. Díky tomu si už po prvním závodě v Bahrajnu zajistil mistrovský titul - v sedmnácti letech jako nejmladší jezdec v historii této kategorie.

Závěrečný šestý závod se nakonec kvůli přívalovému dešti neuskutečnil. V šampionátu, v němž startovali i slovenští jezdci Maťo Homola a Martin Ryba, tak vyhrál Luca Engstler a Liqui Moly Team Engstler v klasifikaci týmů. A to i díky tomu, že v jednom ze závodů zvítězil také jeho druhý jezdec Florian Thoma.

Hlavním cílem sezony pro tým Franze Engstlera ale bude účast ve třetím ročníku německého šampionátu ADAC TCR Germany. Do něj nasadí hned pět vozů Volkswagen Golf GTI. Do nich opět usednou sedmnáctiletý Luca Engstler a o pět let starší Švýcar Florian Thoma (vloni vyhrál závod v Oscherslebenu). Dalším jezdcem bude syn čtyřnásobného mistra světa v rallye, devatenáctiletý Fin Niko Kankkunen, který vloni jezdil ve finském týmu LMS Racing s vozem Audi a jeho nejlepším výsledkem bylo sedmé místo.

Vedle nich budou v kategorii TCR debutovat osmnáctiletý Francouz Théo Colcaut a o rok mladší německý talent Justin Haussermann. Haussermann jako vítěz motokárového šampionátu ADAC Kart Masters pojede s podporou výchovného programu ADAC. Colcaut zatím závodil jen se školními formulemi a zde bude debutovat v autě se střechou nad hlavou. Jeho poradcem a podporovatelem je loňský vítěz šampionátu TCR International Jean Karl Vernay.

Jednou z atrakcí v závodním poli bude další Volkswagen Golf GTI. Pojede v barvách nového týmu, který založil fotbalový reprezentant Německa, útočník Werderu Brémy Max Kruse. Jeho jezdcem bude zkušený třicetiletý Benjamin Leuchter.

První závod šampionátu ADAC TCR Germany se pojede už tradičně v Oscherslebenu 14. a 15. dubna. Poté bude následovat o víkendu 27. až 27. dubna podnik na autodromu v Mostě, s to společně se závodem ADAC GT Masters a mnoha dalšími.

Ing. Vladimír Rybecký


Další články


Hlavní partneři

Partneři

Mediální partneři