Petr Fulín v čele průběžného pořadí FIA ETCC

30.06.2017 10:06

Petr Fulín s vozem Seat Leon Cup Racer TCR na náročném městském okruhu Vila Real v Portugalsku vybojoval první a páté místo. Dva závodní víkendy před koncem sezony se ujal vedení v Evropském poháru cestovních vozů.

Ke čtvrtému podniku letošní sezony evropského poháru cestovních vozů FIA ETCC se museli účastníci vydat do Portugalska na předměstí Vila Realu. Trať, kombinující prvky městské trati a rychlého přírodního okruhu, připomíná starý okruh v Brně. Divácká kulisa byla skvělá, protože fanoušky přilákala účast domácích jezdců jak v závodech FIA WTCC, tak i FIA ETCC.

„Celé město, stejně jako loni, žilo závody. Termín je vybrán tak, že všude okolo trati to voní dobrým jídlem. Divácká kulisa byla výborná,“ řekl o čtvrtém závodním víkendu sezony Petr Fulín.

Petr Fulín sice s vozem Seat Leon Cup Racer TCR, připravovaným týmem Křenek Motorsport s podporou českého dovozce značky Seat, nezískal pole position. Nicméně krátce po startu prvního závodu se ujal vedení, odolal neustálým útokům Maďara Nagye a vyhrál – letos už potřetí. To současně znamenalo startovat do druhého závodu až ze čtvrté řady.

Start do druhé jízdy sice „Fuldovi“ tentokrát nevyšel úplně dokonale, ale na úzké zatáčkovité trati se dokázal probojovat polem až na páté místo, když byl závod přerušen. Po několika kolizích a výjezdu safety caru dosud vedoucí jezdec šampionátu Schreiber při nehodě natolik poškodil svodidlo, že závod jeho ředitel nakonec předčasně ukončil před ujetím poloviny vypsané vzdálenosti, takže se za něj udělují jen poloviční body.

Dvojnásobný šampion a dvojnásobný vicemistr v evropském poháru cestovních vozů FIA ETCC Petr Fulín se díky prvnímu a pátému místu dostal do čela průběžného pořadí s náskokem 13 bodů před svými konkurenty.

„Naší ambicí bylo hlavně dojet oba závody, nemít technické potíže a udržet se ve hře o titul. Díky našim výsledkům a zaváhání soupeřů se nám nakonec podařilo tyto cíle překonat, takže jsem spokojen. Dva víkendy před koncem držíme pěkný náskok. Nechci to zakřiknout, ale rozhodně je lepší mířit do přestávky s dobrým pocitem než se špatnou náladou, kdy člověk čeká na další příležitost to přebít. Víkend jsme si i přes vzdálenost od domova v naší partě užili, celý tým šlapal jako dobře namazaný stroj,“ shrnul Petr Fulín dojmy z úspěšného víkendu v Portugalsku.

Pátý závodní víkend letošní sezony ETCC odstartuje až za tři měsíce - 17. září na belgickém okruhu Zolder. Petr Fulín tak bude mít dostatek času k analýze jarní části evropského poháru cestovních vozů i k důkladné přípravě na oba zbývající podniky. Finále Evropského poháru cestovních vozů uvidí fanoušci u nás na mosteckém autodromu o víkendu 6. - 8. října.

 

Stav FIA ETCC po 8 ze 12 závodů

  1. Petr Fulín, Křenek Motorsport, Seat Leon Cup Racer, 57 bodů
  2. Christjohannes Schreiber, Rikli Motorsport, Honda CivicTCR, 44
  3. Norbert Nagy, Zengö Motorsport, Seat Leon Cup Racer, 42
  4. Igor Stefanovski, Stefanovski Racing Team, Seat Leon Cup Racer, 42
  5. Peter Rikli, Rikli Motorsport, Honda CivicTCR , 25,5

 

Ing. Vladimír Rybecký

 


Další články


Hlavní partneři

Partneři

Mediální partneři