Polygon po pauze znovu ožil kurzy bezpečné a sportovní jízdy

14.05.2020 10:06

Po nucené dvouměsíční přestávce způsobené omezením v souvislosti s pandemií koronaviru a nemocí Covid-19 se na polygon mosteckého autodromu vrátily kurzy bezpečné a sportovní jízdy. Jejich režim organizátoři přizpůsobili přísným hygienickým pravidlům a nařízením, výcvik na plochách polygonu, případně na velkém závodním okruhu je individuální a bezkontaktní a pouze pro předem nahlášené účastníky. „Od začátku května se kurzů pro řidiče automobilů i motocyklů zúčastnilo se 72 zájemců. K tomu můžeme připočítat také dva celodenní individuální tréninky rekreačních i profesionálních motorkářů,“ upřesnila ředitelka polygonu společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková.

Účastníci kurzu jsou po dobu jeho trvání každý sám ve svém, případně vypůjčeném voze. „Venkovní i vnitřní prostory našich výcvikových vozidel vždy vydezinfikujeme. Každý z řidičů poslouchá pokyny instruktora pomocí přenosné vysílačky, samozřejmě po ukončení kurzu rovněž vydezinfikované,“ vysvětlila Raková.

Nabídka kurzů je pestrá i v následujícím období. „Řidiče a řidičky instruktoři naučí v teoretické výuce i při praktickém nácviku zvládat krizové situace, jež na ně číhají v každodenním provozu. Mezi kurzy je i školení s následným odpočtem trestných bodů pro řidiče, které policisté přistihli při více přestupcích,“ doplnila ředitelka.

Autodrom v Mostě nabízí kurzy bezpečné jízdy pro řidiče automobilů celoročně. Jejich náplň se přizpůsobuje různým skupinám, například mladým začínajícím řidičům, ženám, rodinným příslušníkům či pracovním kolektivům. Školí se zde i profesionální řidiči integrovaného záchranného systému, tedy policejních, sanitních a hasičských vozů. Kurzy využívají plochy polygonu, který patří k nejkomplexnějším a nejmodernějším zařízením u nás. Svou dispozicí, instalovanými technologiemi a dalšími navazujícími aktivitami nabízí jedinečné podmínky pro výuku a výcvik řidičů ve všech oblastech problematiky řízení vozidel.

Zdokonalit si své umění mohou také řidiči motocyklů, a to od jara do podzimu. Vedle klasického kurzu bezpečné jízdy na asfaltových plochách polygonu a sportovněji zaměřeného okruhového tréninku s Mírou Lisým s nácvikem držení ideální stopy na velkém závodním okruhu, je v nabídce autodromu od loňského roku i kurz pro cestovní endura. Zahrnuje také praktický výcvik na offroadové dráze, kde je možné po předchozí domluvě trénovat také kdykoli v průběhu celého roku. Poplatek činí 500 korun za den.

 


Další články


Hlavní partneři

Partneři

Mediální partneři