Z bezplatného kurzu si senioři odnesou i vánoční dárek

28.11.2019 12:18

Bezplatným kurzem bezpečné jízdy pro řidiče a řidičky starší 65 let, který uspořádá v neděli 1. prosince mostecký autodrom, se završí druhý ročník úspěšného celorepublikového projektu Jedu s dobou. Zájemci se mohou přihlásit zde, několik volných míst ještě zbývá. „Všichni účastníci kurzu si navíc odnesou vánoční dárek, obdrží knihu Mexická legenda. Motoristický novinář Petr Dufek v ní zaznamenal příběh dvou českých posádek, které se zúčastnily jedné z nejslavnějších automobilových soutěží La Carrera Panamericana,“ upřesnila ředitelka polygonu společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková.

Kurz pod vedením zkušených instruktorů začíná v 09:00 hodin. Na teoretickou část v učebně naváže praktický výcvik na plochách polygonu, hodinová přestávka je určená na oběd. I ten mají senioři zdarma. Kurz je šestnáctým, který autodrom v Mostě v letošním roce pro seniory zorganizoval.  Vzhledem k počtu přihlášených patří k nejúspěšnějším z osmi center bezpečné jízdy, které se do projektu Jedu s dobou zapojily.

Ideou vzdělávacího programu pro širokou aktivní motoristickou veřejnost seniorského věku je navázat na celoživotní zkušenosti řidičů s cílem rozšířit jejich informovanost v oblasti legislativy, bezpečnosti silničního provozu a zdravovědy s následným ověřením jejich řidičských návyků. V roce 2018 absolvovalo v rámci projektu Jedu s dobou kurz bezpečné jízdy po celé republice více než 3500 seniorů.

Organizátorem vzdělávacího programu je Asociace center pro zdokonalovací výcvik řidičů Autoklubu ČR (AČR) ve spolupráci s Radou seniorů ČR. Finanční podporu poskytuje fond zábrany škod ve správě České kanceláře pojistitelů. „Podmínkou je absolvovat kurz ve vlastním voze. Letošní novinkou pak možnost účasti dvou osob ve vozidle, lze jej sdílet například s partnerem nebo partnerkou. V takovém případě ale musí každý z nich vyplnit rezervační formulář. Oba se totiž při výcviku střídají za volantem,“ vysvětlila Veronika Raková.

Mostecký autodrom nabízí kurzy bezpečné jízdy pro řidiče celoročně. Jejich náplň se přizpůsobuje různým skupinám, například mužům, ženám, mladým začínajícím řidičům, rodinným příslušníkům či pracovním kolektivům. Kurzy využívají plochy polygonu, který patří k nejkomplexnějším a nejmodernějším zařízením u nás. Svou dispozicí, instalovanými technologiemi a dalšími navazujícími aktivitami nabízí jedinečné podmínky pro výuku a výcvik řidičů ve všech oblastech problematiky řízení vozidel.


Další články


Hlavní partneři

Partneři

Mediální partneři