Dar autodromu společnost onkologických pacientů využila k ozdravnému pobytu

24.01.2019 12:17

K financování ozdravného pobytu v Poděbradech a na vstupné při výletech do Štěpánova u Skutče využila nezisková organizace AMA – SOP, z. s. (společnost onkologických pacientů, jejich rodinných příslušníků a přátel) dar, který jí věnovala společnost AUTODROM MOST. „Velice si projevené přízně a podpory vážíme, dar posloužil výhradně ku prospěchu našich klientů,“ uvedla vedoucí pracovnice společnosti AMA Eva Vrkoslavová.

Organizace poskytuje poradenství onkologickým a postonkologickým pacientům a jejich rodinám, sdružuje na 130 členů a přátel. Jako nezisková organizace se od roku 1992 stará ve spolupráci s odborníky a rodinnými příslušníky a dalšími přáteli organizace o rekonvalescenci onkologických klientů především z Mostu, Litvínova, Teplic, Bíliny, Ústí nad Labem, Žatce a okolních obcí. Odborná činnost společnosti je provázaná s činností organizací na národní úrovni (Liga proti rakovině Praha, Aliance žen s rakovinou prsu Praha, ONKO UNIE Praha, NRZP Praha, KR ZP Ústí nad Labem aj.).

Vedle poskytování bezplatného základního a odborného poradenství AMA SOP organizuje i osvětové přednášky pro své členy, střední školy i další zájemce, ozdravné pobyty pro klienty, zajištuje rehabilitační a přístrojovou podporu pro rekonvalescenci klientů po onkologickém onemocnění a vzdělávání pracovníků společnosti.

Mostecký autodrom pomáhá potřebným dlouhodobě. Letos podpořil také Purpurový ples, uspořádaný v předvečer Světového dne předčasně narozených dětí, který každoročně připadá na 17. listopad. Benefiční akci zorganizovala nezisková společnost Nedoklubko ve spolupráci s městem Most jako hold práci neonatologických zdravotních sester a lékařů dětského oddělení mostecké nemocnice.

Autodrom se věnuje i chlapcům a děvčatům z dětských domovů. Organizuje pro ně například exkurze se zábavním programem, soutěže o ceny ve svém areálu, zve je na doprovodné programy závodních víkendů.