Evropskou sérii NASCAR posílí úspěšný tým Bleekemolen

22.02.2019 15:09

Jedna z nejúspěšnějších závodních stájí v Evropě, nizozemský tým Bleekemolen, obohatí startovní pole letošního ročníku NASCAR Whelen Euro Series. Objeví se tak i na autodromu v Mostě, který tuto prestižní sérii hostí v české premiéře o posledním červnovém víkendu. Devětašedesátiletý majitel týmu a bývalý jezdec F1 Michael Bleekemolen se synem Sebastiaanem se při svém debutu budou střídat ve voze Ford Mustang s číslem 69 v barvách dlouhodobého partnera, kterým je společnost HSU Payroll Services.

Tým Bleekemolen je součástí evropského motorsportu od roku 1985, za tu dobu získal mnoho titulů. V loňské sezoně například opanoval okruhový pohár Renault Clio Cup Central Europe. V současné době hledá jezdce, kteří by pilotovali v evropské sérii NASCAR druhý týmový speciál.

Čtyřicetiletý Sebastiaan Bleekemolen testoval vůz Euro NASCAR poprvé na konci loňského roku na italském okruhu Autodromo di Franciacorta. „Už po třech odjetých kolech jsme se okamžitě do auta zamilovali. Byl to fantastický zážitek. Jezdci musí velmi tvrdě pracovat, aby byli rychlí. Vybrali jsme tuto sérii, protože je zde velmi silná konkurence. Je těžké předpovědět, kde nakonec skončíme, ale chceme se dostat na pódium,“ uvedl.

Sebstiaanův otec Michael přichází do série s mnoha zkušenostmi. Věří, že NASCAR Whelen Euro Series je ideálním prostředím pro rozšíření programu týmu. „Auto se snadno řídí, což mě skutečně mile překvapilo. Struktura šampionátu nám vyhovuje, náklady na závody jsou poměrně nízké. V Evropě nic podobného nenajdete. Vzhledem k dosud malým zkušenostem s vozem je těžké říct, jak dopadneme. Můžeme se ale spolehnout na skvělý tým. Takže věřím, že to zvládneme,“ zhodnotil seznámení s novým vozem.

Tým Bleekemolen čeká v následujících dnech testování Fordu Mustang, aby byl na zahájení sezony na slavném okruhu Ricarda Torma ve španělské Valencii o víkendu 13. a 14. dubna co nejlépe připraven.