Na autodromu začíná testování rallyových týmů, premiéra bude 11. března

15.02.2017 13:22

Nabídku otestovat závodní vozy na zhruba dvoukilometrovém okruhu s asfaltovým a šotolinovým povrchem v areálu mosteckého autodromu využijí první rallyové týmy už v sobotu 11. března. „O prověření techniky před sezonou projevilo zájem více než deset posádek včetně rodinného týmu Břetislava Engeho. Další se ještě mohou hlásit. Následující termíny zveřejníme postupně na našich webových a facebookových stránkách,“ uvedl obchodní manažer pro sport společnosti AUTODROM MOST Jakub Krafek.

Okruh bude týmům k dispozici od 09:00 do 17:00 hodin, takže se bez problémů všechny vystřídají. Trasu organizátoři vyznačí na křižovatkách mobilními ploty, dohlédnou také na bezpečnost všech přítomných. Polední přestávka je stanovena od 13:00 do 14:00 hodin. Za celodenní testování jednoho vozu týmy jednorázově zaplatí 1 000 korun, a to včetně DPH. Více informací o možnosti testování rallyových vozů zájemci získají na tel. č. 702 143 267, e-mailové adrese krafek@autodrom-most.cz a také zde.

Týmy se po příjezdu přihlásí na recepci ve správní budově polygonu, kde vyřídí veškerou nutnou administrativu. V učebně pak posádky čeká rozprava, kde se na základě preferencí týmů rozhodne o formátu testování. „Účastníci mohou dorazit i později, v takovém případě je proškolíme individuálně,“ upřesnil Krafek.

Při testování rallyových vozů si lze pronajmout i další doplňkové služby, například časomíru, onboard kameru, catering, učebnu, prezentační prostory či hostesky. Areál je vybaven Wi Fi připojením zdarma a zázemím s restaurací a toaletami.