První kolo talentové soutěže pokračuje v neděli, jede se o vánoční prémii

16.11.2016 13:18

Už v neděli 20. listopadu pokračuje první kolo soutěže Automotoklubu Most s podporou Českého olympijského výboru a Autoklubu České republiky „Hledá se nový okruhový šampion“ pro mladé muže a ženy od 15 do 27 let. Zajet co nejrychleji jedno kolo na malém okruhu mosteckého autodromu se amatérští jezdci mohou pokusit v době od 09:00 do 15:00 hodin. Na nejlepší tři navíc čeká mimořádné ocenění, a to vánoční poukazy společnosti AUTODROM MOST. Další termíny soutěže organizátoři zveřejní na webových stránkách www.autodrom-most.cz.

Vítěz nedělních jízd získá kromě postupu do druhého kola soutěže také voucher Vánoční ponožky, který kromě kvalitních a teplých ponožek obsahuje i kurz sportovní jízdy na autodromu. Stříbrnou příčku pořadatelé ocení voucherem Vánoční ponožky, který zahrnuje také testovací jízdu na velkém okruhu autodromu. Třetí nejrychlejší jezdec si domů odveze poukaz s ponožkami v hodnotě 500 korun.

„Chceme mladé řidiče motivovat, aby si přijeli vyzkoušet své umění, možnosti i rychlost na závodní dráhu našeho uzavřeného areálu za dohledu traťových komisařů. Snažíme se tak zprostředkovat soutěžícím adrenalinový zážitek v podmínkách jejich maximálního bezpečí. A chráníme tak také ostatní účastníky silničního provozu,“ vysvětlila členka výboru mosteckého automotoklubu a obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová.

Automobily pro soutěž o šampiona pořadatelé rozdělili do čtyř skupin podle poměru hmotnosti a výkonu, samostatnou kategorii pak tvoří jízdy na divokou kartu. Z každé skupiny postupuje do 2. kola soutěže 25 jezdců s nejlepšími dosaženými časy, na divokou kartu pak pět jezdců s nejlepšími časy. Ve 2. kole tak svede souboj 105 mladých mužů či žen. „Pokud v některé z kategorií nenaplníme počet postupujících, mají šanci jezdci z ostatních skupin. Může se tak stát, že místo 25 postoupí z každé skupiny do 2. kola soutěže více jezdců i ve slabších vozech,“ upřesnila Svobodová.

Třetí kolo se zúží ze 105 na 40 nejrychlejších mladých jezdců, ve finálním 4. kole poměří síly deset nejlepších. Více informací o soutěži včetně jejích pravidel zájemci najdou zde.

Přihlásit do soutěže se může prakticky každý občan ČR v dané věkové kategorii. Finanční nároky spojené s účastí jsou totiž právě díky podpoře Českého olympijského výboru a Autoklubu ČR minimální, naopak výherní ceny více než lákavé. Vítěz absolvuje jako jezdec závodní víkend obnoveného seriálu Octavia Cup v příštím roce. Jeho úspěšní rivalové, kteří skončí na 2. až 10. místě, získají volný vstup do okruhové školy autodromu. Další v pořadí až do 40. místa se pak mohou těšit na sportovní kemp s dvojnásobným vítězem evropského poháru cestovních vozů (ETCC) Petrem Fulínem.