Řidiči kamionů musejí počítat při příjezdu na autodrom s objížďkou

11.03.2019 16:54

Řidiči kamionů, kteří přijíždějí do Mostu ze směru od Prahy či Teplic a chtějí pokračovat na Chomutov nebo do areálu mosteckého autodromu, musejí využívat od pondělí 11. března dlouhodobou objízdnou trasu. Důvodem je rekonstrukce silničního mostu pod hradem Hněvín, dělníci zahájili jeho demolici. Mapka objížďky zde.

Demolice a nová výstavba jednoho ze dvou silničních nadjezdů nad železniční tratí uzavřely úsek ve směru od Prahy a Teplic na kruhový objezd v mostecké městské části Souš, z něhož se sjíždí do Komořan a na Chomutov a také právě do Mostu k areálu autodromu. Nákladní vozy a kamiony musejí pokračovat po silnici I/27 směrem na Litvínov, v Záluží pak odbočí na Komořany. Odtud mohou jet dále na Chomutov nebo se vrátit na zmíněný kruhový objezd a odbočit k autodromu. Objízdná trasa je dlouhá zhruba 20 kilometrů.

Výluka se netýká osobních automobilů. Řidiči, kteří mají namířeno ve směru od Prahy do Chomutova nebo na autodrom, dojedou k jeho areálu a dále ke kruhovému objezdu v Souši po místních komunikacích v Mostě.