Šéf autodromu vede sekci cestovního ruchu při OHK Most

03.03.2017 11:37

Generálního ředitele společnosti AUTODROM MOST Jiřího Voloveckého zvolili členové Odborné sekce cestovního ruchu při Okresní hospodářské komoře (OHK) Most svým jednatelem. Jako prioritu v nové funkci si vytýčil spojit firmy a podnikatele v cestovním ruchu v efektivním úsilí přivést do regionu ještě více turistů. „A my jim máme na Mostecku mnoho co nabídnout. Jednak řadu nádherných míst a přírodních scenérií, také ale zajímavé, přitažlivé a vyhledávané zážitkové aktivity,“ uvedl Volovecký.

Autodrom je pak každoročně jedním z největších lákadel nejen pro tuzemské, ale právě i pro zahraniční návštěvníky. „A nemusejí to být nutně jen fanoušci motoristického sportu. Nabízíme také další velmi zajímavé akce, náš areál je otevřený skutečně každému. Kromě automobilových a motocyklových závodů proto pořádáme běžecké a cyklistické mítinky či koncerty. Letošní zima bohatá na sníh nám umožnila nabídnout velký závodní okruh lyžařům na běžkách. Dorazila i musherka se psím spřežením. Že to byl dobrý nápad, potvrdil zájem jednotlivců i celých rodin,“ doplnil Volovecký.

Prvním konkrétním počinem sekce by měla být spolupráce na elektronickém magazínu zábavy v Krušných horách, který vydává destinační agentura zaměřená právě na oblast Krušných hor. Členové odborné sekce cestovního ruchu se podle Voloveckého zaměří na tvorbu obsahové náplně magazínu.

„Pokud se chceme spojit a dosáhnout toho, aby naše snaha o rozvoj cestovního ruchu na Mostecku měla úspěch a větší váhu, je nutné aktivity koordinovat. To není možné bez pravidelné komunikace členů sekce, při níž si navzájem sdělí nápady, náměty, návrhy a budou o nich diskutovat,“ upřesnil nový předseda. Navrhl proto pravidelná setkávání členů sekce, nejbližší by se mělo uskutečnit v dubnu.

Při mostecké hospodářské komoře působí v současné době 16 odborných sekcí, z toho dvě sekce podnikatelů obce (města). Kromě cestovního ruchu je to například sekce strojírenství, stavební, dopravní, kultury, sportu, obchodu a služeb či vzdělávání.