Sledovat závody na autodromu bude ještě napínavější, diváci si mohou vsadit

24.08.2016 12:25

Společnost AUTODROM MOST připravila pro diváky automobilových a motocyklových závodů zajímavou novinku. Už v polovině června si návštěvníci závodů zóny střední Evropy The Most FIA CARS CENTRAL Europe Challenge a obnoveného okruhového šampionátu Škoda Octavia Cup mohli vsadit na vítěze i další umístění jezdců. „Umožnila to smlouva se společností Sazka. Sázení na červnové závody zóny prokázalo, že systém funguje. A tak pokračujeme. Nyní mohou zájemci tipovat o víkendu 3. a 4. září opět výsledky mezi diváky i jezdci velmi oblíbeného seriálu Škoda Octavia Cup, který je součástí prestižního evropského šampionátu okruhových tahačů Czech Truck Prix,“ potvrdila obchodní a marketingová manažerka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová.

Sázet je možné vždy v den závodů přes dva terminály v areálu autodromu. Lidé mohou tipovat například vítěze závodu, umístění do třetího místa či lepšího z dvojice, a to vždy jen do začátku konkrétního závodu. „Sázející se zároveň může na terminálu zaregistrovat k internetovému sázení Sazkabet.cz, a sázet tak poté přímo ze svého mobilního telefonu,“ upřesnil tiskový mluvčí Sazky Václav Friedmann. Minimálním vkladem v Sazkabetu je deset korun, maximální výše vkladu pak závisí na posouzení bookmakera, který sázku přijímá. Horní hranice výhry se odvíjí od Herního plánu číselných loterií a sázkových her SAZKA.

Sazka má s podobným projektem už zkušenost. Třetím rokem totiž spolupracuje na téměř shodném principu s bojovými sporty. „V rámci naší inovativní strategie se neustále snažíme hledat nové cesty komunikace se zákazníkem. Spolupráce s mosteckým autodromem nám do konceptu rozšiřování portfolia našich služeb skvěle zapadá a věřím, že bude prospěšná pro obě strany,“ doplnil Friedmann.

Společnost Sazka vznikla po roce 1948, stát tak zareagoval na vznik černého trhu sázek. V roce 1956 společnost založila stejnojmennou hru. Tipuje se v ní na výsledky sportovních utkání. O rok později Sazka začíná fungovat jako účelové zařízení Československého svazu tělesné výchovy a sportu (ČSTV). V dubnu téhož roku se poprvé losuje číselná loterie Sportka. V roce 1992 se Sazka mění ze státního podniku na akciovou společnost, ve které se o vlastnictví dělí sportovní a tělovýchovná občanská sdružení. Před pěti lety Sazka změnila majitele. Novými vlastníky se staly investiční skupiny PPF a KKCG. Od roku 2012 je jediným vlastníkem Sazky nadnárodní finanční a investiční společnost KKCG.

Akciová společnost AUTODROM MOST provozuje stejnojmenný závodní okruh. Budoval se v letech 1978 až 1983 v místě bývalého povrchového hnědouhelného dolu Vrbenský. Nápad na stavbu autodromu sice vznikl v souvislosti s automobilovými a motocyklovými závody, hned od počátku se ovšem počítalo s jeho využitím i pro jiné účely. Autodrom tak brzy ožil také testováním závodních i nově vyvíjených vozů, výcvikem řidičů speciálních vozidel sanitních, hasičských nebo policejních, závodnickými školami či kurzy bezpečné jízdy. Tuto úlohu převzal později polygon, vybudovaný v areálu závodního okruhu v roce 2005. Stále je největším a nejkomplexnějším zařízením svého druhu v České republice, které svou dispozicí, instalovanými technologiemi a dalšími navazujícími aktivitami nabízí na ploše 13 hektarů jedinečné podmínky pro výuku a výcvik řidičů ve všech oblastech problematiky řízení vozidel veškerých druhů a tonáží.

AUTODROM MOST pořádá v současné době ve stejnojmenném areálu tuzemské i mezinárodní závody, cestovních vozů, trucků, historických vozidel, vytrvalostní závody a nově také rallysprintový závod. Do budoucna chystá vedení firmy další novinky nejen v oblasti motoristického sportu. Cílem je otevřít areál autodromu a polygonu široké veřejnosti a vytvořit z něj navštěvované centrum, jež bude součástí sportovního, společenského a kulturního života regionu po celý rok.