Výrobce hodinek značky BOHEMATIC je novým partnerem mosteckého autodromu

09.04.2020 08:58

Mostecký autodrom získal významného partnera pro sezonu 2020. Stal se jím nový český výrobce luxusních hodinek značky BOHEMATIC. „Tyto unikátní malosériové hodinky s puncem české manufakturní výroby z dílny špičkových designerů a mistrů hodinářů odkazují mimo jiné na výkony jezdců, kteří krotí silné a rychlé závodní speciály na našem okruhu,“ ozřejmila impuls ke spolupráci obou partnerů obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová.

Hodinářská manufaktura BOHEMATIC, působící v Novém Městě nad Metují, zároveň rozšířila skupinu sesterských firem pod vedením motoristického nadšence a zaníceného fanouška motoristického sportu Josefa Zajíčka. Do skupiny patří právě i AUTODROM MOST nebo pražská kreativní marketingová agentura POZITIF.

Za novou značkou hodinek BOHEMATIC stojí designéři Michal Froněk a Jan Němeček ze studia Olgoj Chorchoj a již zmíněný investor a majitel mosteckého autodromu Josef Zajíček. Chtějí odkazovat k ikonám české historie, čehož důkazem je už první model Graphic Sutnar, pocta grafikovi Ladislavu Sutnarovi. Model akceptuje umělcova přísná kritéria geometrických tvarů a jeho elegantní modernistickou typografii.

Akciová společnost AUTODROM MOST provozuje stejnojmenný závodní okruh. Budoval se v letech 1978 až 1983 v místě bývalého povrchového hnědouhelného dolu Vrbenský. Nápad na stavbu autodromu sice vznikl v souvislosti s automobilovými a motocyklovými závody, hned od počátku se ovšem počítalo s jeho využitím i pro jiné účely. Autodrom tak brzy ožil také testováním závodních i nově vyvíjených vozů, výcvikem řidičů speciálních vozidel sanitních, hasičských nebo policejních, závodnickými školami či kurzy bezpečné jízdy pro veřejnost. Tuto úlohu převzal později polygon, vybudovaný v areálu závodního okruhu v roce 2005.