Začínající mladí řidiči mají šanci získat zkušenosti pod odborným vedením instruktora

05.02.2020 10:16

Už v sobotu 15. února si mladí lidé mohou vyzkoušet, jak zdatnými jsou řidiči. Právě pro muže a ženy ve věku od 18 do 24 let pořádá mostecký autodrom celodenní kurz bezpečné jízdy FOR TEEN. „Vycházíme ze zkušenosti, že po absolvování základního výcviku v autoškole a získání řidičského oprávnění začínající řidiči nemají dostatek zkušeností, zručnosti a někdy ani znalostí k řešení jak rutinních, tak i složitějších dopravních situací. Bohužel, policejní statistiky dopravních nehod nám dávají za pravdu,“ vysvětlila zaměření kurzu ředitelka polygonu společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková.

Při teoretické výuce v učebně a následném praktickém výcviku na plochách polygonu podle Rakové mladí, ale například i začínající řidiči pokročilejšího věku získají pod dohledem zkušeného instruktora potřebné vědomosti, znalosti a návyky, které v rámci krátké přípravy v autoškole nebylo možné nacvičit, natož vstřebat.

Kurz se navíc zaměřuje také na psychologické aspekty zvládání krizových situací. „Instruktor v teoretické části s klienty o probíraných tématech diskutuje, využívá také projekci krátkých tematických videoukázek. Praktická část se věnuje nácviku situací, které mohou řidiče v každodenním provozu potkat. Na polygonu si mladí řidiči mohou natrénovat například krizové brzdění v různých rychlostech a na rozdílných površích, reakci vozidla při průjezdu kluznou zatáčkou či zvládnutí smyku,“ vyjmenoval instruktor bezpečné jízdy mosteckého autodromu Marek Kohoutek.

Kurz bezpečné jízdy FOR TEEN podle něj mohou zvolit i rodiče jako vhodný dárek pro své potomky. Elektronický poukaz mohou objednat na stránkách www.autodrom-most.cz.

Mostecký autodrom nabízí kurzy bezpečné jízdy pro řidiče celoročně. Jejich náplň se přizpůsobuje různým skupinám, vedle mladých začínajících řidičů například ženám, rodinným příslušníkům či pracovním kolektivům. Školí se zde i profesionální řidiči integrovaného záchranného systému, tedy policejních, sanitních a hasičských vozů. Kurzy využívají plochy polygonu, který patří k nejkomplexnějším a nejmodernějším zařízením u nás. Svou dispozicí, instalovanými technologiemi a dalšími navazujícími aktivitami nabízí jedinečné podmínky pro výuku a výcvik řidičů ve všech oblastech problematiky řízení vozidel.