Autodrom po vynucené pauze znovu nabízí školení s odpočtem bodů

17.06.2020 14:31

Po pauze vynucené vládními opatřeními proti šíření koronaviru a nemoci covid-19 mostecký autodrom znovu rychle ožívá. „Už dříve jsme mohli obnovit testování a tréninky jednotlivců a týmů. Fungují opět kurzy bezpečné a sportovní jízdy, a to včetně školení s následným odpočtem bodů. Hříšníci, kteří je nasbírali za přestupky za volantem, tak mají po pauze znovu šanci svému kontu ulevit. Nejbližším termínem je sobota 11. červenec. Zájemci se mohou zaregistrovat zde,“ upřesnila ředitelka polygonu společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková.

Řidiči se školí pod dohledem instruktora bezpečné jízdy vždy od 08:00 do 15:00 hodin, absolvují teoretickou výuku a praktický výcvik. Školení zahrnuje teorii řízení, výčet nejčastějších příčin dopravních nehod a způsob jejich předcházení, důsledky protiprávního jednání řidičů motorových vozidel či prevenci řešení mimořádných událostí v silničním provozu.

Školení je možné absolvovat vždy jen jednou v kalendářním roce, splnit veškeré nutné podmínky řidiči musejí v týdenní lhůtě před samotným školením. Je určeno pro řidiče, kteří mají  ke dni podání žádosti v registru řidičů body za jednání zařazené do hodnocení za porušení povinností podle zvláštního právního předpisu. Nesmějí mít v součtu zaznamenáno více než deset bodů, zároveň žádný z přestupků nesmí být ohodnocen šesti a více body. Potvrzení o absolvování školení bezpečné jízdy má platnost 30 dní ode dne vydání, řidič tak musí podat žádost o odečet bodů v této lhůtě. Při splnění podmínek budou řidiči z registru odečteny tři body.

Autodrom v Mostě nabízí školení bezpečné jízdy s odpočtem bodů v učebnách a na výcvikových plochách polygonu už od jeho zavedení v roce 2008.

Od 15. června se může zúčastnit jednotlivé akce v otevřeném sportovním areálu maximálně 500 osob, k běžnému modelu se vrátil režim na hranicích se sousedními zeměmi. Vedle výše vyjmenovaných aktivit pro jezdce, týmy i veřejnost autodrom uspořádá v letošní zkrácené sezoně dva ze svých stěžejních závodních víkendů. V původním termínu 28. až 30. srpna to bude evropský šampionát okruhových tahačů Czech Truck Prix a ve dnech 14. až 15. listopadu evropská série OMV MaxxMotion NASCAR Show, která se původně měla jet v červnu. Zrušen musel být naopak šampionát supersportovních vozů ADAC GT Masters.

U obou atraktivních závodů ale stále není jasné, zda budou přístupné divákům. „Pochopitelně by nás to velmi mrzelo. Jednak vzhledem ke ztrátě příjmů ze vstupného, zejména ale kvůli zklamání fanoušků motoristického sportu. Naše stěžejní podniky se těší jejich značnému zájmu a podpoře,“ doplnil obchodní manažer pro sport Jakub Krafek.

 


Další články


Hlavní partneři

Partneři

Mediální partneři